Co-active coaching

Erkend en gecertificeerd

In mijn coachgesprekken werk ik vanuit de basisprincipes van co-active coaching. Tijdens de gesprekken kijken we naar de actualiteit, we leggen de focus op wat er is en waar je mee aan de slag wil. Ik hou de spiegel vast, confronteer, moedig aan, luister, verduidelijk en verwoord, zonder oordeel, wat er aan de hand is. Het is mijn stellige overtuiging dat mensen van nature creatief, vindingrijk en compleet zijn en in staat zijn om hun eigen antwoorden te vinden. Daar help ik je graag mee! Om verandering in je gedrag en in je leven te verankeren geef ik je opdrachten en/of overdenkers mee waarmee je tussen de gesprekken aan de slag kan.

Wat is co-active coaching?

  • Een samenwerkingsverband tussen coach en coachee(s) in een uitdagend en creatief proces dat de coachee inspireert om op persoonlijk en professioneel vlak het maximale uit zichzelf te halen.
  • Erkent de coachee als de expert van zijn eigen leven en werk.
  • Gelooft dat ieder mens van nature creatief, vindingrijk en compleet is.
  • Het is de taak van de coach ondersteuning te bieden om de vaardigheden, kennis en creativiteit die de coachee al bezit verder te ontwikkelen.
  • In de vorm, het tempo en op het moment dat past bij de coachee.
  • Daarbij is de  coachee verantwoordelijk en aansprakelijk om zijn doelen te realiseren.

Bron: definitie van de International Coach Federation (ICF) http://www.thecoaches.com/

Waarom co-active coaching?

Je zoekt positieve en betekenisvolle verandering, in grote of kleine kwesties. Je loopt vast op je werk, komt altijd tijd te kort, hebt moeite met het maken van keuzes of je wilt meer tijd en ruimte voor jezelf. Misschien heb je het gevoel dat het leven meer zou kunnen zijn dan het nu is of je wilt je goede voornemens nu echt ten uitvoer brengen.

Samen gaan we aan de slag met het realiseren van de gewenste verandering.

We onderzoeken je vraag, je waarden en je verlangen. We verkennen wat blokkeert, wat bevrijdt en wat blij maakt. En wat nodig is voor verandering. Welke stappen ga je zetten en wanneer? Zodat je goede voornemen nu echt omgezet gaat worden in concrete actie!

Jij stelt de vraag, jij bepaalt waarmee we aan de slag gaan!

 

 

In een vrijblijvend gesprek maak ik graag kennis en licht ik de mogelijkheden toe.

Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer: 06 – 142 935 68, stuur een e-mail
naar info@ellenkonings.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier