Referenties

Toen ik kennismaakte met Ellen, had ik net het moedige besluit genomen om een time-out te nemen als gevolg van werkgerelateerde problemen. Eigenlijk kwam ik bij haar voor een loopbaantraject, maar zij ondersteunde mij vooral bij mijn burn-out. Zij gaf mij het vertrouwen dat het er mocht zijn met alle emoties en dalen die daar bij horen. Door de gesprekken met haar groeide mijn vertrouwen weer en kwam ik tot inzichten. Zij weet de juiste vragen te stellen. Ellen zorgde ervoor dat ik de ruimte kreeg om bij mij zelf stil te staan en weer te luisteren naar mijn gevoel. De sessies met Ellen waren door haar open houding en humor veilig, vertrouwd en heel prettig. Zij laat op een fijne manier blijken dat je er mag zijn als persoon. Door haar werd ik mij weer bewust van mijn eigen kwaliteiten en valkuilen, en durfde ik die ook weer te zien. Maar bovenal bevestigde zij telkens weer hoe sterk en krachtig ik ben van binnen. Mede door haar energie durfde ik het al gauw aan om weer te solliciteren en heb ik een nieuwe baan gevonden waar ik vol vertrouwen ga starten. Ellen, dank voor de fijne sessies, bedankt voor dit cadeau!


Tijdens de re-integratie ben ik bij Ellen terecht gekomen voor coaching. Al meteen was er een klik zodat we goede en open gesprekken hebben gehad waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. Ook haar professionele aanpak en diversiteit aan handvatten hebben ervoor gezorgd dat er weer rust en zelfvertrouwen is. Hiervoor hartelijk dank.


 

Meteen bij de eerste ontmoeting met Ellen had ik een heel positief gevoel bij haar. Ellen heeft mij op een aangename manier een goed inzicht in mezelf gegeven. De gesprekken hebben mij sterker gemaakt en meer zelfvertrouwen gegeven. Omdat Ellen mij steeds de juiste vragen stelde, kon ik zelf de antwoorden geven. Ook heeft zij mij professioneel geholpen met het opstellen van een sollicitatiebrief, het voeren van een sollicitatiegesprek en vooral geleerd hoe belangrijk het is om jezelf te blijven. Heel erg bedankt!


 

Ik kwam bij Ellen omdat ik heel ontevreden met en teleurgesteld was over mijn werk. Ik was vaak boos. Over de oorzaken had ik slechts een vaag idee. “Waarom ben ik daar zelf niet opgekomen, het is zo simpel” , die gedachte kwam vaak bij mij op na een coachings gesprek met Ellen. En ik wist ook gelijk wat zij daarop zou zeggen ” maar jij hebt het wel zelf bedacht!” Dat is typerend voor haar manier van werken, alles wat Ellen aandraagt past bij mij en mijn waarden. Ik leerde vanuit andere invalshoeken naar mijn werk en leven te kijken. Al met al ben ik een stuk gelukkiger en doe ik mijn werk met meer plezier. Ook privé kan ik de opgedane wijsheid goed toepassen, dus ook thuis is het leuker! Ik gun iedereen een coach als Ellen; onze gesprekken waren persoonlijk, dichtbij, verhelderend, confronterend, verrassend, uitdagend, bevestigend, vrolijk en soms verdrietig. Ik verdenk haar ervan dat ze een beetje kan toveren.


 

Ellen is een positieve, warme en sociale persoonlijkheid die coacht op een praktische wijze. Ze is direct in haar manier van vragen stellen en coacht intuïtief op een heel prettige en respectvolle manier. Bij Ellen geen vastgestelde agenda of methodiek, maar ruimte voor wat er ter plekke naar boven komt. Van daaruit kijkt ze wat er nodig is om de antwoorden in jezelf te vinden.Ellen, ik ben je heel dankbaar dat ik de wijsheid en kracht in mezelf heb ontdekt. Mede dankzij jou stroomt de energie weer door mijn lijf en heb ik veel nieuwe inzichten en inspiratie opgedaan!


 

Min of meer toevallig ben ik in contact gekomen met Ellen Konings. Een periode waarin ik noodgedwongen ben veranderd van baan en nog niet heel lang geleden vader was geworden. De jaren ervoor had ik me als professional ontwikkeld en had geen behoefte aan ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Waar ik wel behoefte aan had, was een duidelijke spiegel. Een spiegel die me inzicht gaf in mijzelf. In mijn drijfveren, natuurlijke talenten en gedrag. Met Ellen heb ik een buitengewoon waardevol coachingstraject doorlopen. Zij heeft me niet alleen geleerd hoe ik in mijn kracht kan blijven staan, maar ook om bewust te leven en dicht bij mezelf te blijven. Ellen haar warme persoonlijkheid en echte betrokkenheid heb ik daarbij enorm gewaardeerd, en ben haar dan ook erg dankbaar voor de afgelopen periode.


 

Ellen, ik wil je nogmaals bedanken voor alle gesprekken. Jou drijfkracht, begrip en hulp  zijn  erg belangrijk voor me geweest. Mede door jouw coaching ben ik gestart met een opleiding welke ik inmiddels met een diploma heb afgerond en heb ik, na mijn stage, een superleuke vaste baan gekregen! De rust is weer terug in mijn leven en ik  genieten van alle leuke dingen. Zo blij dat je me ook hebt gestimuleerd het piano spelen weer op te pakken! Dank je wel!


 

Door mijn ziekte en problemen op mijn werk kwam ik bij Ellen terecht voor een re-integratietraject. In het begin heel onzeker en met vragen als wat kan ik en wat wil ik? Dankzij de MDI kwam ik al een stuk dichter bij mezelf en door opdrachten te doen, die soms confronterend waren maar ook verhelderend, ging het langzaam maar zeker steeds beter met me. Ellen is een hele enthousiaste en ook praktische coach die je prikkelt, maar ook iemand die op moeilijke momenten meedenkt en je steunt met haar betrokkenheid. Ook tussen afspraken door heeft ze altijd tijd voor je. Dankzij haar is mijn onzekerheid verdwenen en weet ik weer wie ik ben en wat ik wil. Bedankt Ellen!


 

Goede professionele begeleiding. Na mijn ontslag meteen de juiste adviezen gekregen. Eerst terug op aarde gebracht om onder ogen te zien in welke positie ik door mijn ontslag was gekomen. Door de adviezen vrijstelling van werk geregeld waardoor een volledige focus op het vinden van het juiste vervolg van mijn carrière mogelijk was. Goede, no-nonsense en duidelijke adviezen en zorgen dat de focus op het vinden van een nieuwe passende baan ligt. Geen overhaaste zaken en eerst zorgen dat het ontslag geparkeerd was. Volledige ondersteuning bij het creëren van een up-to-date CV en het schrijven van sollicitatiebrieven. Goede sparringpartner bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Volledige begeleiding van het moment van ontslag tot het verkrijgen van een nieuwe baan. Ellen is een volwaardige partner waarmee alle zaken en facetten die horen bij een ontslag en het vinden van een nieuwe baan goed besproken kunnen worden. En mijn nieuwe baan is super!


 

Ik heb mijn re-integratietraject onder begeleiding van Ellen als heel prettig ervaren. Vanaf het eerste gesprek had ik er een goed gevoel bij. Eerst wat testen gedaan, wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Na die testen bleek al gauw wat ik wilde. Een bijpassende studie gezocht, aangevraagd en na een aantal weken kon ik  beginnen met de studie. De eerste maand had ik, via Ellen, al een stageplaats en zo kon ik mijn theoretische kennis omzetten in de praktijk. De volgende stage had ik zelf geregeld, omdat ik nu eenmaal graag het roer in eigen hand houd. Ik had mijn dieptepunten maar dankzij onze gesprekken bleef ik overeind en kwam ik uiteindelijk tot wie ik nu ben. Aan het einde van het eerste studiejaar en verschillende stages, mijn diploma en wat oefenen in sollicitatiebrieven schrijven was daar ook voor mij een nieuwe baan! Ellen heeft me gebracht tot waar ik nu sta, zelfverzekerder en positiever. Ze heeft me laten ervaren dat, als je door een beperking met de ene baan moet stoppen, er heus wel weer een andere baan komt met perspectief. Ik ben zeer tevreden en was eigenlijk een beetje verdrietig omdat er aan onze samenwerking van een jaar een eind kwam. Lisette, chauffeur van eigen bus.


 

Ellen heeft een warme, toegankelijke persoonlijkheid. Een luisterend oor, maar daarna kordaat en daadkrachtig. Het is fijn iemand naast je te weten die de wegen kent en weet welke stappen er genomen moeten worden. Haar begeleiding naar een andere tijdsbesteding, haar begeleiding in de contacten met mijn werkgever en haar ondersteuning bij het UWV waren zeer waardevol, rustgevend.

Ellen, bedankt voor je persoonlijke, heldere en doelgerichte ondersteuning.


 

Zoals Ellen zegt te werken, zo werkt ze ook! En juist die manier van werken heeft voor mij de waarde van het loopbaantraject bepaald. Ik vind het een gave hoe Ellen haar begeleiding op mijn wensen en behoeften wist aan te passen en mij zo een traject-op-maat bood. De betrokkenheid van Ellen bij mij als persoon, mijn privé- en werksituatie en daarnaast haar open manier van communiceren, maakten het voor mij makkelijk om dingen open te gooien en met Ellen te bespreken. Door deze persoonlijke benadering heeft mijn loopbaantraject me een heleboel opgeleverd. Ik heb een (werk)fase goed kunnen afsluiten, ik begrijp nu waarom ik in mijn vorige baan ben vastgelopen, ik ken mijn kwaliteiten (en accepteer de scherpe kantjes ervan!) en ik weet en voel wat mijn drijfveren zijn én ik heb veel ideeën gekregen omtrent toekomstig werk. De eerste concrete uitvoeringen hiervan beginnen nu te komen! Mijn nieuwe contract is getekend en ik heb er zin in!!


 

Ik heb Ellen leren kennen tijdens een arbeidsbemiddelingstraject nadat ik boventallig was geworden bij mijn vorige werkgever. Ik heb Ellen ervaren als een open, flexibele en enthousiaste coach. Dankzij haar heb ik me verder kunnen ontwikkelen op de gebieden waarin ik geïnteresseerd ben.


 

Door mijn ziekte, waardoor ik langdurig in de ziektewet terecht kwam, kwam mijn werkgever tot de conclusie dat ik mijn huidige functie niet langer meer kan uitvoeren. Om mij te helpen bij het onderzoeken van wat ik dan wel in de toekomst kan gaan doen werd ik gekoppeld aan Ellen. Door het maken van een MDI heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen ik. Ellen heeft mij verder ontzettend goed bijgestaan en mij door een hele heftige, emotionele tijd heen geholpen. Zij is voor mij, met mijn werkgever, het “gevecht” aangegaan om een opleiding te kunnen gaan volgen, welke door mijn werkgever wordt betaald! Het traject is inmiddels gestopt en ik ben begonnen aan mijn opleiding. Dit vergroot zeker mijn kansen op een nieuwe passende baan, als ik straks weg ben bij mijn huidige werkgever.


 

Na de beëindiging van mijn arbeidscontract heb ik een persoonlijk outplacementtraject gevolgd bij Ellen. Opvallend is dat ze de “klik” zoekt en zeer open en positief communiceert. Ellen laat je zien in welk proces je je bevindt en wat je sterke kanten zijn. Daarnaast geeft zij je een beter inzicht in je valkuilen en vooral in wat je daaraan zou kunnen doen. Ellen laat je inzien dat je zelf zaken moet aanpakken, zoals je CV maken en je eigen netwerk aanspreken. Ze geeft goede, soms confronterende feedback waar je verder mee kan. Met behulp van Ellen heb ik weer een leuke en passende baan gevonden én heb ik veel over mezelf geleerd.


 

Ik kwam na een reorganisatie na een lang dienstverband bij Ellen terecht. Ze heeft me erdoor heen geholpen. We hebben niet alleen over mijn toekomstige werk en carrière gesproken, maar ook over mij als persoon. Er valt best wat te verwerken na een abrupt einde van een dienstverband. We hebben er veel over gesproken en ik ben er zeker beter uit gekomen! Sinds een maand ben ik werkzaam bij een nieuwe werkgever en ik heb het er erg naar mijn zin.


 

Na een reorganisatie kwam ik zonder werk te zitten. Na mij georiënteerd te hebben bij een aantal outplacementbureaus kwam ik bij Ellen terecht. De MDI heeft mij veel inzicht in en kennis over mezelf gegeven. Dat was een openbaring voor mij. Jammer dat ik zoiets niet jaren eerder heb kunnen doen, dan was mijn werkzame leven waarschijnlijk anders verlopen. De gesprekken met Ellen hebben mij heel goed gedaan, haar persoonlijke benadering vond ik erg prettig. Inmiddels is mijn traject beëindigd, ik heb nog geen betaald werk maar doe wel vrijwilligerswerk. Ik hoop binnen niet al te lange tijd weer aan het reguliere arbeidsproces deel te gaan nemen. Echter wel met een andere insteek dan voor het outplacementtraject.


 

Ik heb de gesprekken  zeker als nuttig ervaren en dan vooral in de bevestigende zin, dat ik inderdaad in een andere omgeving/ander werk beter tot mijn recht zal gaan komen. Verder ook inspirerend, met de door jou aangedragen ideeën over werkomgeving, dat helpt me uit een bepaalde comfortzone te komen en het vooral breed en onbevangen aan te pakken. Al met al, ik ga er zeker verder mee aan de slag!


 

Bij de start van mijn re-integratietraject kreeg ik het advies een MDI te laten doen, een analyse van gedrag  en drijfveren.  Ik vond het spannend, ik vroeg me af wat er uit zou kunnen komen. Ik was onzeker en mezelf wat kwijt.  Zou het resultaat aantonen dat er van alles aan mij mankeerde?

Het tegendeel was het geval. De MDI wordt ook wel eens ‘je gebruiksaanwijzing’ genoemd. Ik vond het frappant om de uitkomsten van de MDI te horen en te lezen.  Alsof het geschreven is door iemand die je goed kent én waardeert. Want dat vond ik een verademing bij de MDI, het is vrij van oordeel.  Je zult niet een opmerking krijgen als ‘Wat ben je toch gevoelig!’ Het is een constateren van je motivaties en gedragspatronen, voorkeuren.  ‘Dat past bij jou’.  Dat vormt een positief startpunt voor het inzetten van verandering.

Het horen en lezen van de uitkomsten is één ding, maar de inhoud aannemen en  accepteren is nog wat anders.  Door de manier waarop Ellen de MDI met mij besprak, ging ik anders naar de resultaten en daardoor anders naar mijzelf kijken. Ellen nam de tijd, besprak de uitkomsten rustig en oprecht. Ik kreeg handvatten waardoor ik mijzelf nu beter begrijp. Ik ben me bewust geworden van gedragspatronen, mogelijke effecten daarvan en mijn onderliggende drijfveren.  Dankzij de MDI experimenteer ik bewuster met alternatief gedrag,  heb ik weer meer de regie over mijn leven, hervind ik mezelf steeds meer.  Allemaal zaken die helpen bij het zoeken naar een nieuwe werkplek.

Bij de start van de bespreking noemde Ellen de MDI een cadeautje voor jezelf. Ik vroeg me af of dat voor mij wel zou gelden.  Voor mij is Ellen degene die van de MDI een waardevol cadeau heeft gemaakt.


Aan het begin van het traject had ik geen verwachtingen. Ik wilde helemaal niet weg bij mijn, inmiddels, ex-werkgever. Ik zat in zak en as door de problemen met mijn gezondheid. Ik vond het fijn bij mijn werkgever en zat vastgeroest in het idee dat ik er tot mijn pensioen kon blijven. Het was echter onvermijdelijk dat het toch ging gebeuren en daar heeft Ellen mij heel goed bij begeleid met gesprekken en opdrachten. Haar menselijke aanpak heeft me geholpen om tot nieuwe inzichten te komen.

Momenteel ben ik bezig met een opleiding bij het ROC en als alles gaat zoals verwacht dan sluit ik de opleiding binnenkort af met een diploma. Ellen heeft mij weer doen geloven in mezelf. Ze had vertrouwen in mij en was enthousiast over de opleiding en inderdaad, ik vind het heel leuk om weer naar school te gaan. De hierbij passende baan gaat er ook zeker komen!